motto

" the best interior design is living with the people you love ... otherwise, it's all about imagination "

20 martie 2014

Keukenhof, grădina Europei




















Incepand de azi 20 martie si pana pe 18 mai, Keukenhof, cea mai mare grădină de flori din lume,  isi deschide portile pentru vizitatori .
"I se mai spune si Grădina Europei fiind situata  într-un orașel mic numit Lisse din Olanda, undeva pe la jumatatea distanței dintre Amsterdam și Haga. Parcul Keukenhof este deschis în fiecare an, începând din ultima săptămână a lunii martie și până în mai. Parcul a fost ideea primarului din Lisse, din 1949, care a dorit să aibă o expoziție florală unde cultivatorii din toată Europa să poată vedea cei mai stranii hibrizi posibili. Pe o suprafață de 32 de hectare, înfloresc milioane de lalele.
În secolul XV, parcul făcea parte din domeniul Castelului Teylingen și servea drept grădină de legume pentru Gravin Jacoba de Bavaria. Ea găsea aici tot ce-i trebuia pentru bucătărie, ceea ce explică originea denumirii Keukenhof, care înseamnă "domeniul bucătăriei". În 1840, s-a amenajat un parc proiectat de arhitecții Zochter și fiul, care au mai conceput și Vondelpark din Amsterdam. În 1949, proprietatea a fost transformată pentru a găzdui expozițiile cu flori de bulbi, lalelele având prioritate."  ( sursa Wikipedia )

Site-ul official al parcului il puteti accesa AICI ... enjoy !








































foto via Amazing World Destinations ... with thanks !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...