motto

" the best interior design is living with the people you love ... otherwise, it's all about imagination "

26 martie 2014

case tip vagon

 
In Bucuresti , in special in zona veche, exista foarte multe case tip "vagon" - dezvoltate pe loturi inguste sau pe terenuri mari - mai multe imobile de genul acesta in jurul unei curti interioare comune. Reabilitarea lor functionala aparent pare dificila, si asta datorita deschiderilor mici .

Motiv pentru care si preturile lor de achizitie sunt in general mai modeste. Potentialul unor astfel de imobile este greu de zarit printre sirul de camere mici si intunecoase aliniate ca soldatii eventual de-a lungul unei verande exterioare ... lungi si triste. :)
Exemplul pe care il vedeti in imagini mi s-a parut foarte relevant pentru solutiile posibile de reabilitare a unor asemenea de imobile. Daca pastram peretii exteriori, eliminam tavanul (in general pe structura de rabitz), obtinem un spatiu generos care ulterior poate fi modelat , rezultatul , asa cum il vedeti , este cu adevarat spectaculos. Iar solutiile sunt multe ...
 
Obs :  
Suprafata construita a imobilului este de doar 50 mp, latimea lui interioara ... doar 3,5 m, iar bugetul a fost de 70 000 euro... si asta in Franta.
Un astfel de demers, este mult mai usor de autorizat legal decat o constructie noua pe care in general vrem sa o extindem in lateral pentru a obtine o latime mai mare . ( PUD, PUZ ... )
 
un imobil reabilitat in Paris de NZI architectes et urbanistes ... enjoy !

PS : dacă v-a plăcut acest articol, un like pe pagina mea de Facebook ar fi un simplu gest de incurajare . Va multumesc oricum, si va mai astept ! ... astrid










 
foto via  NZI architectes et urbanistes / foto Juan Grazioli Sepulveda ... with thanks !




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...