motto

" the best interior design is living with the people you love ... otherwise, it's all about imagination "

18 martie 2015

smaller is smarter


Spatiile mici sunt printre preferatele mele cand vine vorba de proiectare . Si nu pentru ca aici lucrurile se rezolva mai simplu si mai rapid. Nu, exact pe dos, din pacate :)
Mare parte a proiectelor pe care le realizam in birou avem "placerea" de a fi amplasate pe terenuri cu multe probleme : mici, inguste, cu calcane si de multe ori situate in zone protejate. Cu cat amplasamentul este mai dificil, cu atat provocarile sunt mai mari. Sa gasesti loc pentru toate :) adica functiuni, parcari, spatii verzi, sa te integrezi in context. Iar ce este cel mai important este ca spatiul final rezultat sa fie coerent, fluid si firesc, sa ofere comoditatea si lejeritatea unuia mult mai mare. Acesta este motivul pentru  care multe dintre exemplele alese de mine aici pe blog se refera  la spatii mici. Da, imi plac lucrurile si solutiile simple. Imi plac proiectele “smart” care sunt si arata intr-un anumit fel pentru ca in spatele lor a stat un concept bine si indelung “plamadit” ca sa zic asa …

Astazi, o casa de vacanta cu vedere la Golful Alasio din regiunea Liguria - Italia. Totul este "built in" cu solutii inteligente de depozitare si de degajare a spatiului . Ma refer in special la bucataria care apare sau dispare in functie de necesitate. Totul este ordonat :), iar patul amplasat ceva mai sus cu siguranta permite o priveliste de vis asupra golfului.  Si toate astea intr-o suprafata de doar 35 mp.
 
Tre Livelli un proiect realizat de Studioata ... enjoy !


 















foto via Small House Bliss ... with thanks !

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...