motto

" the best interior design is living with the people you love ... otherwise, it's all about imagination "

2 mai 2014

la dolce vita

Unui spatiu interior ar trebui sa-i stea bine ... "si imbracat, dar si dezbracat"  :) , adica si mobilat dar si nemobilat. In acelasi timp volumetria si finisajele care il definesc ar trebui sa fie discrete si in armonie, pentru a permite "accesorizarea" lui in timp cu diverse:  mobilier , corpuri de iluminat,
textile, etc... pe care, nu-i asa, le putem schimba, muta, modifica . De foarte multe ori, cand sunt pe punctul de a alege, de exemplu, usi impreuna cu clientii mei, cele simple, ca sa zic asa... sunt marginalizate, iar cele cu un anumit model, finisaj aparte sunt preferate. Orice element pe care il punem intr-o casa ar trebui privit si imaginat in contextul final. O usa poate fi mai interesanta decat alta atunci cand le privim prin comparatie, dar cand vom aduna la un loc usile, pardoseala, finisajul peretilor, etc s-ar putea sa obtinem un spatiu deja cam "prea incarcat", pe care, ulterior ar mai trebui sa-l si mobilam.
Poate ca exemplele pe care le aleg pentru a le posta pe acest blog par la prima vedere prea austere, lipsite de culoare, reci, dar oricare dintre spatiile prezentate  poate fi transformat radical prin-o simpla schimbare a culorii canapelei, de exemplu. Sunt spatii flexibile prin concept, sunt spatii care pot suporta orice intreventie cromatica ulterioara.
 
la dolce vita ... un Loft proiectat de amorfo , un birou de arhitectura din Italia ... enjoy !


 foto via amorfo ... with thanks !
 
PS : dacă v-a plăcut acest articol, un like pe pagina mea de Facebook ar fi un simplu gest de incurajare . Va multumesc oricum, si va mai astept ! ... astridNiciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...